De #HealthExperienceCycle by Sportoase

Sporters beleven meer. En zeker diegenen die lid zijn bij Sportoase. Na 16 jaar onafgebroken streven naar perfectie, zijn we uitgegroeid naar meer dan een zwembad- of sporthaluitbater. We zijn een partner in jouw leven geworden. Vergroeid in je dagelijkse activiteiten. Je helpende hand in je zoektocht naar meer geluk en gezondheid. We zijn samen met jou en al onze geweldige medewerkers uitgegroeid tot ware kampioenen in datgene wat we het beste kunnen: werk maken van onze gezondheid en immuniteit, steevast in alle veiligheid, comfort en vertrouwen.

Het totaalconcept waarmee wij jou mede kampioen maken wat betreft gezondheid en immuniteit, hebben we - zoals het echte kampioenen betaamd – samengevat in een regenboog: onze #HealthExperienceCycle. Die figuur hebben we niet louter en alleen gekozen omwille van de leuke kampioenenstrepen die we dan op onze sportoutfits kunnen printen, maar ook om enkele andere redenen. Eerst en vooral omdat de regenboogvorm veel wegheeft van een gigantische triomfboog, waaronder we alle mensen willen huisvesten die mee met ons werk willen maken van hun gezondheid en zo een overwinning willen boeken op de vele kwaaltjes die veroorzaakt kunnen worden door een te passieve levensstijl. Anderzijds ook omdat het proces van streven naar perfectie en maximale gezondheid een never ending story is, net zoals ook een regenboog eindeloos is qua eindpunten.

Image

Brand Experience

Image

Het eerste gedeelte van onze #HealthExperienceCycle, wordt gekenmerkt door een sterke Brand Experience, die we van meet af aan steeds verder en dieper zijn gaan uitbreiden. Daar waar we in 2005 voor het eerst onze vlag omhoog hesen in Leuven, wappert diezelfde vlag nu in volle trots en glorie in alle Vlaamse provincies. We kwamen in de loop der jaren letterlijk naar je toe. Tijdens het afgelopen coronajaar traden we zelfs binnen in je woonkamer. Toen de aanhoudende lockdownperiodes een blokkade opwierpen in onze gezondheidsmissie, toverden we met Sportoase TV een oplossing uit onze hoge hoed, waarmee we allemaal samen toch opnieuw werk konden maken van onze immuniteit. Wanneer de eerste versoepelingen ons toelieten om de sportzwembaden opnieuw open te stellen, waren wij als enigste klaar om jou meteen te kunnen ontvangen en ontwikkelden we een online systeem waarmee je in alle veiligheid je beweegmoment kon reserveren.

Customer Experience

Qua sportbeleving zijn we dan ook altijd al kartrekkers geweest. We zijn de trotse sponsor van tal van atleten en ondersteunden doorheen de jaren verschillende events in hun organisatie om sport en beleving maximaal aan de man te brengen. Daar maakte zelfs corona geen einde aan. Meer zelfs, tijdens de epidemie ontpopten we ons eens te meer tot de absolute referentie wat betreft indoor sporten en gezondheid. We klommen op de barricades om de positieve impact van sport en beweging op onze immuniteit aan te kaarten bij de politici en slaagden er dankzij de implementering van ons vernuftige AIR-systeem in om een nationaal testevent op poten te zetten, om zo onze veilige werking te kunnen aantonen. We werden het toonaangevende voorbeeld binnen onze sector en wisten het vertrouwen te winnen van de experten, wat resulteerde in een heropening van de fitnesscentra op 9 juni.

Image

Naast veiligheid bleven we ook maximaal investeren in de uitbouw van een enorm scala aan sportfaciliteiten. Van sportzwembaden zijn we gegroeid naar een totale aquabeleving met spectaculaire en amusante recreatieruimtes. Daar kwamen in een volgend stadium ook healthclubs bij met een uitgebreid gamma aan allerlei groepslessen, steevast gegeven door professionele coaches die elk expert zijn in hun vakgebied. Daarin staan we je bij van jong tot iets minder jong, met onze op maat gemaakte workouts, gaande van onze Youth Fitness- tot Senior Fit-programma’s. We helpen je daarbij niet enkel met hoe je moet bewegen voor een fit en gezond lichaam, maar ook hoe je moet eten, dankzij de nauwe samenwerking met onze partner Foodmaker. En met de verwezenlijking van Sportoase Groot Schijn in Deurne, creëren we in 2021 andermaal een surplus in ons gamma, met de bouw van twee indoor schaatsbanen. Jouw Journey bij Sportoase wordt dus met andere woorden completer dan ooit.

Employer Experience

Dat ruime aanbod aan mogelijkheden doet jaarlijks meer dan 4 miljoen mensen de stap zetten om te kiezen voor Sportoase als partner van hun gezondheid. Zij worden daarin 362 dagen per jaar ontvangen en persoonlijke begeleid door 667 trouwe en gepassioneerde medewerkers, die allemaal die ene gezondheidsvisie met elkaar delen. Zij treden niet alleen op als coach, redder, baliemedewerker of schoonma(a)k(st)er, maar ook als lifechanger, door elk op hun manier hun steentje bij te dragen aan jouw gezondheid en geluk.

Net zoals onze medewerkers hun uiterste best doen om jou als lid maximaal te laten ontplooien en versterken qua sportdoelen, talenten en gezondheid, proberen wij diezelfde ‘win’ te creëren voor onze medewerkers. In onze organisatie koppelden we aan elk van de drie letters van het woord ‘win’ zelfs een speciale betekenis, waarin we in drie basisfundamenten een plan uitrolden hoe we het potentieel van al onze medewerkers zo adequaat mogelijk kunnen laten ontwikkelen en hoe we voor ieder van hen een veilige en aangename werkomgeving kunnen bieden. Die missie leidde in onze HR-filosofie tot het ontstaan van drie pijlers die samen het woord ‘win vormen. Onze basisprincipes Welcome, Invest en Neverending vormen hierin de grondslag van ons sterke commitment met onze eigen werknemers en koestert de ambitie van net zo eindeloos te zijn als het traject van onze Health Experience Cycle.

Image
Image

Dat commitment met onze medewerkers gaat verder dan het bezorgen van paaseieren met Pasen of een bezoekje van de Sint op 6 december. Beide zijn het tradities die we jaarlijks in ere houden, maar onze medewerkers zijn ons meer waard dan een stuk chocolade. Zo vormen ze namelijk ook onze ambassadeurs. We zijn trots op elk van hen. Trots op de geoliede machine die zij dagelijks weten te vormen. Trots op hun prestaties, die van ons de nummer 1 weten te maken in ons vak. Als enige in onze sector beschikken wij over een ISO-certificaat, een erkenning die te boek staat als de maatstaf bij uitstek als het gaat over een veilige en duurzame werking binnen een bedrijf. Al 7 jaar op rij wisten we dit kleinoot onafgebroken binnen te halen. Diezelfde eer viel ons al even veel keer te beurt op sportief vlak tijdens de Antwerp 10 Miles, waar we eveneens 7 maal op rij het bedrijvenklassement op onze naam wisten te zetten als snelste team. We doen dus niet enkel aan woorden. Wij leveren daden en prestaties. Maar bovenal leveren wij jou gezondheid en geluk. Dat is waar wij het echt voor doen.

En jij, waarvoor doe jij het? Kom langs in één van onze 17 centra, vertel ons wat jouw beweegdoel is en dan zetten wij ons met z’n allen maximaal in om van jouw missie een succes te maken, in alle veiligheid en comfort.

Sportoase, partner van jouw gezondheid


Ander nieuws & acties