Kwaliteit, geen loze belofte bij Sportoase

Image
Image
Image
Image

ISO 9001 certficiëring

Sportoase bestaat sinds 2005 en groeit voortdurend. Zo staan er nu reeds 16 operationele multisport-vestigingen op Belgische bodem en zijn er nog 2 in opbouw. De groei berust op een visie, die stelt dat een sportorganisatie alleen maar kan groeien als haar basis gezond is. En aan die basis is sedert jaar en dag gewerkt, zodat het succes in feite geen verrassing is.
De kwaliteit van een sportorganisatie wordt niet gemeten via een scorebord, maar aan de hand van de aanwezige structuur en omkadering.
Maar hoe hou je zo'n organisatiegroei onder controle? Hoe zorg je ervoor dat al die bruisende locaties van spelende kinderen, ambitieuze topsporters en rustzoekende volwassenen in lijn lopen? “Structuur en discipline,” is het antwoord van algemeen directeur, Michaël Schouwaerts. Het is onder zijn impuls dat Sportoase keer na keer het ISO 9001-certificaat behaalt.

De opzet was om alle vestigingen volgens een gelijk proces te laten functioneren en ISO 9001 was daar het ideale kader voor.Eens alles op papier staat lijkt dat de evidentie zelf, maar de uitdaging zit juist in het op papier krijgen van al de sturende, kern- en ondersteunende processen. Sportoase deed die oefening voor alle disciplines, zoals de uitbating van een zwembad, een sporthal, een fitnessruimte enz. Door al die processen op hoofdniveau in kaart te brengen krijg je per definitie een overzicht en voor Sportoase werd duidelijk welke elementen voor elke vestiging golden en wat specifiek was per discipline. Elk van die deelprocessen worden vervolgens in processchema's gegoten, zodat men zicht krijgt op wat er juist verwacht wordt van elk proces en wie daarvoor verantwoordelijk is, hoe de opvolging moet gebeuren en welke documenten er als ondersteuning nodig zijn.

Dankzij dit systeem bewaakt Sportoase jaar na jaar haar kwaliteit en wordt er meteen ook structureel gekeken hoe we de zaken kunnen verbeteren in de breedste zin van het woord.

 

Fitnesscoaches met een Technogymkwaliteitslabel

Onze fitnesscoaches zijn 1 voor 1 hoogopgeleide trainers met een bachelordiploma. Ze weten waar ze mee bezig zijn en worden voortdurend bijgeschoold om het beste uit onze fitnessleden te halen.

Bovendien genoten alle fitnessmanagaer van een exclusieve opleiding bij Technogym. Zo mogen zij zich nu als 1 van de enigen in Belgiê Mastertrainer noemen.

Hartveilig- label

We hebben op alle vestigingen een AED-toestel hangen, maar dat is niet alles. Om dit label te verkrijgen dient 10% van de medewerkers opgeleid te zijn en een uitgebreide kennis te hebben van EHBO. Sportoase gaat hier nog een stapje verder want jaarlijks krijgen alle 600 medewerkers een uitgebreide EHBO cursus waarbij onder andere gefocused wordt op de bediening van de AED toestellen.

Uitstekende scores op SportVlaanderen

Ook Sport Vlaanderen erkent de kwaliteit van onze centra.Onlangs weren we in een onafhankelijk krapport op de hele lijn als uitstekend beoordeeld.

 


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen