“Het belang van sporten voor je gezondheid is duidelijk diep doorgedrongen”

Aanschuiven aan de balie en vooral veel nieuwe bezoekers: mensen willen dit jaar echt werk maken van hun goede voornemens bij Sportoase.

“De beste wensen en een goeie gezondheid”, het is zowat de standaardleuze die mensen aan elkaar vertellen bij de start van het nieuwe jaar. Nog meer dan andere jaren, merken we nu bij het begin van 2022 dat het niet enkel bij het wensen van een goeie gezondheid blijft, maar dat mensen er ook actief werk van gaan maken. “Het belang van sport voor je gezondheid en weerbaarheid is duidelijk doorgedrongen bij de mensen”, klinkt het bij Michaël Schouwaerts, die terugblikt op de eerste drukke dagen van het nieuwe jaar.

“De start van het nieuwe jaar, blijkt ook voor heel wat mensen de start te zijn van een nieuw verhaal, waarin ze echt werk willen gaan maken van hun gezondheid. Dat merkten we de eerste dagen aan het aantal nieuwe bezoekers in onze centra, waardoor het aan onze balie soms wat aanschuiven was. Steeds meer mensen zien de meerwaarde van begeleid sporten voor hun gezondheid in.”

Experten zijn het er dan ook unaniem over eens: sport en beweging vormen de twee belangrijkste pijlers voor een sterke gezondheid. Met die wetenschap in het achterhoofd, behield de overheid de laatste maanden dan ook steevast het vertrouwen in de sportsector. “In de strijd tegen het virus vormen we één van de belangrijkste verdedigingsmuren. Wetenschappelijk onderzoek toonde al meermaals aan dat een actieve levensstijl het krachtigste wapen is om ziektes en gezondheidsproblemen tegen te gaan. Beter sporten is op dat vlak ook echt beter leven.”

Grootste gezondheids- en belevingsaanbod van België

Die kerngedachte staat dan ook centraal in de missie en visie van Sportoase. “Met ons breed gamma aan sport- en ontspanningsmogelijkheden vormen we een partner voor eenieders gezondheid. Iedereen kan bij ons terecht voor zijn beweegmoment en dat dichtbij zijn of haar voordeur. Met onze 19 vestigingen staan we dan ook garant voor het grootste belevingsaanbod, met zowel fitness, zwemmen, wellness, schaatsen, groepslessen, zwemscholen, klimmuur, duikerscentrum en tal van andere gezondheidsfaciliteiten.”

“Met dat grote aanbod, proberen we tegemoet te komen aan de mensen hun noden, want elke vorm van beweging is een stimulans voor de gezondheid. Daarom combineren we vanaf dit jaar het fitnessabonnement met het zwembad, waardoor mensen voor of na hun fitnessbeurt ook toegang hebben tot de zwemzone, zonder meerkost. Een unieke combinatie, die enkel bij ons mogelijk is en die onze bezoekers nog meer in staat stelt om actief aan hun gezondheid te werken.”

This image for Image Layouts addon

Lees ook
Beweging is de beste verdediging

Experten zijn het er unaniem over eens: sport en beweging vormen de twee belangrijkste pijlers van een sterk immuunsysteem. 

Lees het artikel

Bekijk ook: reportage nationale testevent fitness

2022 lijkt dus duidelijk het jaar van de gezondheid te worden en daarin wil Sportoase andermaal een belangrijke rol gaan spelen. “In 2021 wisten we de deur voor gezond indoor sporten open te zetten met de organisatie van het nationale testevent. Zo creëerden we een veilige en gezonde sportomgeving, met de introductie van ons AIR-systeem voor extra ventilatie, CO2-meters in al onze sportzalen en tal van andere veiligheidsmaatregelen. Nu willen we dankzij onze goede werking ook gezonde sporters creëren.

Daarom willen we de drempel dan ook zo laag mogelijk leggen voor iedereen die wil starten met sporten. Zo verlagen we tijdens de eerste weken van januari onze instapkost, geven we 2 extra sportsessies bij de aankoop van een beurtenkaart voor meer beweegplezier en investeerden we in dubbel zoveel capaciteit voor onze Healthscans, waarmee we de gezondheid van mensen zwart op wit in kaart weten te brengen en hen gericht kunnen bijsturen met persoonlijke trainingsschema’s. Zo willen we er samen voor zorgen dat er in 2022 dubbel zoveel goeie voornemens worden waar gemaakt.”

Meer persberichten