Sportoase wees met zijn gezondheidsbarometer de weg richting veilige heropening van de recreatieve zwemzones.
Sportoase maakt zich op voor een vreugdevol zwemweekend. Met de heropening van de recreatieve zwemzones op vrijdag 28 januari, zal na een onderbreking van een maand, het volledige belevingsaanbod opnieuw beschikbaar zijn. “Hier kijken veel van onze klanten al lang naar uit”, klinkt het bij algemeen directeur Michaël Schouwaerts. “Hun wachten wordt nu eindelijk beloond. We kijken er dan ook enorm naar uit om iedereen weer te mogen ontvangen."
De kogel is door de kerk. Vanaf vrijdag 28 januari kunnen mensen zich opnieuw ontspannen en vermaken in de recreatieve zwemzones. De Veiligheidsraad gaf er, in navolging van de intrede van de coronabarometer, zijn goedkeuring voor en schonk het vertrouwen voor een veilige heropening. “Bij Sportoase kunnen we het gebruik van die barometer alleen maar aanmoedigen. We hanteren immers van in mei 2021 al zelf een soortgelijk mechanisme, met onze gezondheidsbarometer binnen de werking van het AIR-systeem, die eveneens gebruik maakt van drie kleurcodes die de veiligheid in onze centra weergeven. De feiten tonen aan dat dit mechanisme perfect werkt.”
Drie kleurschalen
Groen, oranje en rood, dat zijn die drie kleurschalen waarvan ze bij Sportoase gebruik maken ter indicatie van de veiligheid en luchtkwaliteit binnen hun centra. Aan elke kleur hangen bepaalde parameters vast, die op hun beurt zorgen voor het al dan niet invoeren van striktere veiligheidsmaatregelen. “Zo zorgen we op elk moment voor duidelijkheid, zowel bij onze klanten als ook bij onze medewerkers. De draaiboeken voor alle drie de stadia liggen al maanden vast en werden doorgesproken met specialisten uit verschillende vakgebieden. We weten met andere woorden wat en hoe we moeten reageren bij elke fase om de veiligheid van iedereen in onze sportruimtes te garanderen.”
In die zin kwam de heropening van de recreatieve zwembaden dan ook niet als iets onverwacht. “Integendeel zelfs, we waren veeleer meer verrast dat we vorige maand onze recreatieve zwemzone moesten sluiten, dan dat we ze nu weer mogen open doen. Onze veilige werking was nooit een vraagteken, getuige daarvan het feit dat er geen broeihaarden aan besmettingen plaatsvonden bij Sportoase. Dat we nu opnieuw open mogen, voelt dan ook aan als een herstelling van het vertrouwen. We verwachten dan ook geen nieuwe sluitingen meer.”
Geen capaciteitsbeperkingen
Ondanks het groene licht voor de heropening van de recreatieve zwemzone, blijven ook hier toch nog steeds een aantal maatregelen van kracht. “In tegenstelling tot het fitness- en groepslessengedeelte, is een Covid Safe Ticket voor de zwemzone niet verplicht. Ook gelden er geen capaciteitsbeperkingen of reservatieplicht. Enkele andere voorzorgsmaatregelen die wel blijven gelden zijn de mondmaskerplicht in alle publieke ruimtes, social distancing en aandacht voor ontsmetting en handhygiëne. Als je dat combineert met het AIR-systeem dat in alle Sportoase vestigingen om de 7 minuten zorgt voor een nieuwe toevoer van 100% verse en gefilterde buitenlucht, kunnen we met trots en zekerheid zeggen dat Sportoase de beste plaats blijft om in alle veiligheid aan je gezondheid te werken én te genieten van fun en beleving voor jong en oud.
Bekijk ook
het volledige interview met Michaël Schouwaerts
Voor de camera's van Sportoase TV licht algemeen directeur Michaël Schouwaerts de veilige werking van Sportoase toe.
Lees ook
Het AIR-systeem van Sportoase, jouw veiligheidsgarantie
Zorg dragen voor gezondheid, daar hechten wij bij Sportoase veel belang aan. Daarom introduceerden wij AIR, een vernuftig verluchtingssysteem waarmee we al meer dan 230 dagen lang de veiligheid van al onze leden weten te garanderen.