Sportoase zet maximaal in op een veilige zwemzomer

“We zijn blij dat we dankzij onze goede werking het vertrouwen hebben gekregen van de overheid om deze zomer (bijna helemaal) terug te keren naar het 'oude normaal', waardoor we nu zonder capaciteitsbeperking zwemmers mogen ontvangen en hen meer comfort kunnen aanbieden tijdens hun bezoek, maar dat extra comfort mag de veiligheid niet in de weg staan. Onze redders en medewerkers zijn hierop dan ook echt voorbereid. Ze weten wat hen te wachten staat en waar ze extra aandacht op moeten vestigen. We vragen wel steeds aan volwassenen om altijd en overal toezicht te houden op kinderen, met name op jonge kinderen", aldus algemeen directeur Michaël Schouwaerts.

Image

Constante monitoring dankzij AIR

Sportoase wil ook nogmaals benadrukken dat het gehele sportcomplex een coronaveilige omgeving is. Dankzij de implementatie van het AIR-systeem wordt de omgevingslucht om de 7 minuten ververst met verse buitenlucht en wordt dit ook continu gemonitord en live weergegeven op grote schermen. Daarnaast kunnen virussen niet overleven in een chloorrijke omgeving zoals het zwembad.

 

 

De laatste dagen werd de media overspoeld met het nieuws dat er een gevaar dreigt voor kinderen die deze zomer, na maanden van coronalockdown, terug zouden gaan zwemmen. Verschillende redders en zwemexperts trokken hierover aan de alarmbel. Hun vrees is dan ook enigszins terecht, maar bij Sportoase maken we ons sterk we deze zomerperiode in alle veiligheid kunnen beleven. “Wij maakten de voorbije periode sinds de heropening van onze zwembaden (1 december 2020) net extra capaciteit vrij om kinderen te leren zwemmen in onze zwemschool”, klinkt het bij de sportgroep.

De coronapandemie zorgde voor veel sectoren voor een onverwachte rem op hun dagdagelijkse werking. Dat was ook lange tijd voor de zwemsector het geval. Met de start van de zomervakantie, klinkt de roep om extra voorzichtigheid en waakzaamheid voor zwemmende kinderen, dan ook terecht luid. Want gezien op reis gaan naar het buitenland nog steeds niet altijd even vanzelfsprekend is als voor corona, vormt een bezoekje aan het zwembad het ideale alternatief voor een fijne staycation dicht bij huis.

Bij Sportoase maken we ons dan ook op voor een fijne en goed gevulde zomer. “We merkten al tijdens de eerste zomerprik enkele weken geleden dat het zwembad de ideale manier is voor mensen om in alle ontspanning te kunnen afkoelen bij hoge temperaturen. Ook bij slecht regenweer kunnen alle onze bezoekers terecht bij Sportoase voor een zomers vakantiegevoel”

Image

Extra capaciteit voor zwemschool


Die extra voorbereiding op een drukke zwemzomer, werd niet alleen voorzien voor de redders en medewerkers van Sportoase, maar ook voor de zwemmende kinderen zelf. “We voelden vanaf de heropening van onze zwembaden aan, dat veiligheid een cruciale rol zou spelen en dat dat aspect veel verder zou reiken dan enkel en alleen het coronaproof maken van onze sport- en bewegingsfaciliteiten. Daarom voorzagen we ook extra capaciteit voor onze zwemscholen. Dankzij onze ruime openingsuren en de flexibiliteit van onze medewerkers, slaagden we erin om meerdere kleine zwemgroepjes in te plannen in ons lessenschema, waardoor we nu 738 meer getrainde zwemmertjes konden opleiden, dan in het jaar voor corona."

“Het was een stap die we als gezondheidsgroep voor onszelf verplicht waren om te nemen. Zwemmen is en blijft in de eerste plaats een hele fijne ontspannende activiteit, maar je kan niet ontkennen dat het er ook eentje is die een zeker risico inhoudt. Het is een ingewikkelde motorische activiteit, die je niet zomaar onder de knie krijgt. Het vraagt automatisme van je lichaam en dat kan je alleen maar bereiken als je de technieken kan blijven herhalen. Daarom vonden wij het inzetten op extra capaciteit voor onze zwemscholen minstens even belangrijk als het zorgen voor een coronaproof omgeving. Het zijn absoluut twee zaken die van belang zijn voor een gezonde beleving.”

Geheel van maatregelen

Aanvullend op de extra training van medewerkers en jonge zwemmertjes, voorziet Sportoase deze zomer nog enkele extra voorzorgsmaatregelen waarmee ze borg willen staan voor die veilige beleving. “Tal van displays in de inkomhallen en in het zwemgedeelte van onze centra, zullen de bezoekers attent maken op enkele praktische tips en regels die bijdragen tot de veiligheid van al onze zwemmers. Zo moeten bijvoorbeeld kinderen onder de 10 jaar bij hun zwembezoek altijd begeleid worden door een volwassene."


Ander nieuws & acties