Sportoase vormt een duurzame partner, in alle facetten

Onze baseline ‘partner van jouw gezondheid’, heb je vermoedelijk al eens ergens zien passeren. Het is de slagzin die onze doelstelling en commitment richting al onze leden toe duidelijk in de verf zet. Een commitment waar we belang aan hechten en waar onze dagdagelijkse werking dan ook steevast is op toegespitst. Het nastreven van die gezondheidsmissie, gaat bij Sportoase hand in hand met een duurzaam beleid, zowel naar onze leden toe, maar ook richting medewerkers en de natuur. Hoe dat beleidsmatig allemaal in elkaar zit, lees je op deze pagina.

Image

Duurzaam voor onze leden

Eén zwaluw maakt de lente niet, net zoals tien pushups geen sixpack creëren. In onze persoonlijke coaching en begeleiding van onze leden, gaan we niet voor de quick-fix, maar streven we een duurzame samenwerking na. Hierin hebben we oog voor doelstellingen op zowel de korte, als ook de lange termijn, waarin we niet alleen een belangrijke bijdrage willen leveren in het afleveren van performante topprestaties, maar ook in het nastreven van een goede gezondheid van onze leden.

Die lange termijnrelatie met onze leden mag je gerust letterlijk nemen. Al van in mama’s buik tijdens het zwangerschapszwemmen, tot onze senior fit-programma’s, helpen we jou gezonde keuzes te maken. Zo hebben wij voor alle leeftijdscategorieën op maat gemaakte beweeg- en gezondheidsschema’s in huis, die jou een leven lang helpen om een gezonde en vitale levensstijl na te streven, steevast onderbouwd met vakkundige kennis van onze opgeleide coaches en wetenschappelijke meetresultaten via onze Healthscan.

Met al deze tools in handen, maken wij dag in dag uit werk van onze ene grote droom: België gezonder en fitter maken. En niet voor één dag, maar liefst voor altijd.

Image

Duurzaam voor onze medewerkers

Image

Het nastreven van een optimale gezondheid stopt niet bij onze leden. Bij Sportoase hechten we ook belang aan een gezonde werkvloer. Zo stimuleren we onze medewerkers om, samen met hun gezin, te sporten in onze centra doormiddel van een gezinsabonnement en organiseren we jaarlijks enkele leuke challenges waarin onze 16 vestigingen het tegen elkaar opnemen in een sportieve proef.

Maar daar stopt het voor ons niet bij. De duurzame relatie die wij met onze medewerkers willen opbouwen, kreeg een performante plaats in onze recent uitgerolde HR-filosofie, die gestoeld is op de drie letters WIN. Dit letterwoord staat voor Welcome, Invest en Neverending, waarbij elk van deze drie pijlers een duidelijke bijdrage wil leveren aan de hechte band die wij creëren met onze medewerkers. Een band die meer is dan een paasei met Pasen of een cadeau met Sinterklaas (al geven we deze attenties ook maar wat graag jaarlijks mee aan al onze medewerkers), maar vooral een band die laat voelen dat je aanwezigheid iedere dag opnieuw gewaardeerd wordt. Dat soort duurzame relaties streven wij na.

Image

Duurzaam voor het milieu

Naast een paasei met Pasen, krijgen al onze medewerkers op hun eerste dag bij Sportoase ook meteen een dopperfles cadeau, om hen vanaf dag één vertrouwd te maken met onze duurzame bedrijfsfilosofie. Maar bij die ene (symbolische) bijdrage, stopt onze missie natuurlijk niet.

Zo stimuleren wij bij onze medewerkers het gebruik van de fiets met een royale fietsvergoeding. Op die manier slaan we als gezondheidsbedrijf immers twee vliegen in één klap: we zetten onze medewerkers op een actieve manier in beweging en we verlagen de CO2-uitstoot. Zo zorgden we met al onze medewerkers in 2020 voor een CO2-reductie van maar liefst 70 ton (het equivalent van 2.800 bomen), door 280.551,6 kilometer van het woon-werkverkeer per fiets af te leggen. Een prestatie waarmee we met ons ganse gezondheidsteam zo’n 7 keer rond de wereld pedaleerden.

Maar er is nog meer dat we doen om onze omgeving beter te maken. Zo zorgden we onder andere ook voor (lees verder onder afbeeldingen):

Image
Image

Warmtepompen

Een warmtepomp verbruikt gemiddeld tot viermaal minder energie dan de klassieke zwembadverwarming. Deze besparing is het resultaat van het temperatuurverschil tussen de warmtebron (de omgevingslucht) en het afgiftesysteem.

Warmtekrachtkoppeling

Het gebruik van een warmtekrachtkoppeling zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik (tot 20%) en een lagere CO²-uitstoot.

 

 

Recuperatie regenwater

Het doorspoelen van de toiletten doen we met regenwater.

 

 

 

 

Energieopwekking door fitnesstoestellen

Onze moderne fitnesstoestellen van Technogym zetten de bewegingen van onze leden om in energie. Deze gebruiken we rechtstreeks in onze eigen gebouwen.

Zonnepanelen

Heel wat van de daken van Sportoase zijn voorzien van zonnepanelen. Ook deze energie gebruiken we rechtstreeks in onze gebouwen.

 

Plastiekbeperking

Binnen de werking van Sportoase gaan we bewust om met het gebruik van plastiek. Dat verlangen we niet enkel van al onze medewerkers, maar ook van al onze partners.

 

Ecologische onderhoudsproducten

Door het gebruik van ecologische onderhoudsproducten zorgen we voor een lagere belasting van het milieu.

 

Filterinstallatie

Door het gebruik van het omgekeerde osmose-systeem, hoeft men geen zware chemische producten te gebruiken.

 

 

Optimale luchtbehandeling

In onze sport- en zwemzalen geniet je om de 7 minuten van 100% frisse, gefilterde buitenlucht.

 

 

 

Frequentiegestuurde pompen

Frequentiegestuurde pompenmaken forse besparingen op het verbruik mogelijk.

 

 

 

Warmtewisselaars

We besparen sterk op gasgebruik door de installatie van warmtewisselaars. Deze zorgen voor de recuperatie van de warmte die vrijkomt bij heel wat processen.

 

 

Gebruik LED-verlichting

Door het gebruik van LED-verlichting in onze centra beperken we het energieverbruik en het groeien van de afvalberg.

 

 

 

Duurzaam voor onze partners

Long-term relationships zien we niet enkel terug bij onze leden en medewerkers, we merken eenzelfde verhaal ook bij het overlopen van onze partners. Vele van hen maken al jaren deel uit van onze groep. Ook hierin zijn we met andere woorden loyaal in het verhaal en streven we vertrouwen en duurzaamheid na in zowel tijdstermijn als ook met oog voor het milieu. Deze twee parameters vormen een belangrijke hoeksteen in al onze samenwerkingen met onze trouwe en sterke partners.

Image

Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen