Het belang van de Sportoase Zwemschool

Ook in Nederland spreekt men over een verlenging van de huidige lockdown die er van toepassing is. Dat zette ZBB (zwembadbranche.nl) ertoe aan om een artikel te schrijven over het belang van de zwemschool voor kinderen. Zeer interessant!

Zo blijkt uit onderzoek in Nederland dat kinderen in de eerste lockdown minder zijn gaan bewegen. Zo'n 42%(!) van de ouders geven aan dat hun kind minder actief was dan normaal. Cijfers over de huidige toestand zijn er niet, maar het is niet onlogisch te veronderstellen dat deze in dezelfde lijn liggen. Zeker omdat de lente- en zomermaanden inmiddels ver achter ons zijn. 
Door wekelijks deel te nemen aan de zwemlessen bij Sportoase heeft je kind meteen een streepje voor. 

Professor Van Gelder benadrukt dat het belang van scholen en verenigingen in deze tijden. "De fundamenten om goed te kunnen bewegen en ook om te leren zwemmen zijn conditie, kracht en motorische vaardigheid. Kinderen die weinig gevarieerd bewegen, lopen een achterstand op." Zo lezen we op zwembadbranche.nl.

We weten dat minder bewegen gevolgen heeft voor de ontwikkeling van een kind. Wat precies de gevolgen zijn van een lockdown, is nog niet et zeggen. Wel is gebleken dat de verschillen tussen kinderen die normaal gesproken veel bewegen en kinderen die weinig bewegen groter is geworden.

Laten we vooral, nu meer dan ooit, aandacht besteden aan deze noden van de jongste generaties!
We zijn vanuit Sportoase dan ook erg blij les te kunnen geven aan de meerderheid van de Sportoase-kinderen. Maar de lessen voor baby's, peuters en hummeltjes wachten voorlopig nog op groen licht van de overheid.

Ontdek alles over de Sportoase Zwemschool en schrijf je kinderen vandaag nog in!

zwemschool1


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen