Sportoase bouwt hypermodern sportcomplex in Sint-Niklaas

In 2026 rijst er aan de Watermolenstraat in het Sportkringpark (de voormalige site van het Puyenbekestadion) een nieuwe sporttempel op. De realisatie, die ontstaan is na een publiek-private samenwerking tussen het gemeentebestuur van Sint-Niklaas en Groep Sportoase, wordt één van de grootste en meest duurzame projecten in zijn soort. “Sport, ontspanning en milieu gaan hier echt hand in hand”, klinkt het bij Michaël Schouwaerts, algemeen directeur van Sportoase.

Dat het Sportkringpark (de voormalige site van het Puyenbekestadion), een kleine metamorfose zal ondergaan, kan best als een understatement beschreven worden. De voormalige thuishaven van voetbalclub Koninklijke Sint-Niklase Sportkring, wordt tegen 2026 volledig omgevormd tot een groots sportcomplex, dat qua grootte en faciliteiten amper zijn gelijke kent in België. Niet alleen wordt er met de aanleg van een olympisch 50-meter zwembad aandacht besteed aan het sportgedeelte, ook met 900 vierkante meter innovatieve recreatiezone, komen de dagjeszwemmers die willen genieten van een ontspannen en verfrissende duik, meer dan aan hun trekken in het nagelnieuwe sportcomplex.

“Sport en ontspanning komen hier meer dan ooit samen”, klinkt het bij algemeen directeur Michaël Schouwaerts, die met het nieuwe centrum in Sint-Niklaas de 22ste Sportoase-vestiging in de steigers ziet staan. “Het is mooi dat we die kaap weten te ronden met zulk groots project, dat een perfecte weerspiegeling vormt van waar wij als organisatie voor willen staan: de beste sport- en ontspanningsinfrastructuur naar de mensen brengen, om hen op een laagdrempelige en duurzame manier aan hun gezondheid te laten werken, en dat steevast onder de beste begeleiding.”

Wat ons nieuwe project in Sint-Niklaas zo uniek maakt

Uitgebreid zwemaanbod voor zowel sportieve als recreatieve zwemmer

Met een olympisch 50 meter zwembad komt niet alleen de sportieve zwemmer aan zijn trekken, ook aan de recreatieve genieter werd er gedacht bij het uittekenen van dit nieuwe complex.

Zo zal er onder meer ook ruimte zijn voor een babypool, sprayzone met extra speelelementen, een activiteitentoren, golfslagbad, een multifunctioneel doelgroepenbad van 25 op 12,5 meter, een spectaculair glijbanencomplex met vier grote glijbanen en last but not least een uitgebreide wellnesszone met zowel een Finse sauna, als ook een bio- en zoutblokken sauna.

Ook heel wat faciliteiten naast het zwembad

Ook op het droge voorziet het nieuwe sportcomplex heel wat faciliteiten. Zo zal er ook plaats zijn voor een fitnessruimte en een opsplitsbare polyvalente zaal van maar liefst 300 vierkante meter.

Daarnaast zal er ook outdoor de nodige waterpret te beleven zijn, met de aanleg van een uitgebreid aquapark in openlucht.

Een gezellige cafetariaruimte, voorzien van een zonnig terras met uitzicht op het ganse sport- en recreatiedomein, vervolledigt daarbij het plaatje.

Aandacht voor gezondheid van mens en milieu staan voorop

In de uitbouw en exploitatie van het project, zal Sportoase niet enkel zijn pioniersrol als gezondheidspartner opnieuw waarmaken, ook op vlak van duurzaamheid investeren we fors in dit project. Zo zal de nieuwe sporttempel in de eerste plaats volledig gasloos zijn. Daarnaast zullen we gebruik gaan maken van riothermie, een innovatieve technologie die gebruikt wordt om warmte uit het rioolwater te halen. Voorts kiezen we bij de uitbating ook voor een chloorarme waterbehandeling en gaan we voor maximaal hergebruik van water, door onder andere extra in te zetten op recuperatie van regenwater en gedeeltelijke zuivering van afvalwater.

Bekijk de eerste beelden van het nieuwe complex

Dit vertelden zij over het nieuwe sportcomplex