Een antwoord op al uw vragen!

BE SMART, BE SAFE, SEE YOU SOON

Laten we beginnen met jouw belangrijkste vraag alvast te beantwoorden: Ja, we zijn open. En vanaf zondag 27 juni zijn wij dat zelfs volledig. Alle deuren van onze faciliteiten en accommodaties staan wagenwijd voor jou open. Na maanden van hard werk achter de schermen, zijn we blij jullie eindelijk allemaal terug te kunnen verwelkomen in alle comfort, veiligheid en vertrouwen. Ontdek op deze pagina alvast alle info over hoe jij aan je gezondheid en immuniteit kan komen werken in onze veilige omgeving, die volledig coronaproof werd bevonden tijdens het nationale testevent fitness. 

FAQ | Zwembad            FAQ | Heropening

SPORTOASE ALGEMEEN

De algemene richtlijnen voor jouw comfortabele bezoek aan Sportoase. 

Zijn alle faciliteiten weer onbeperkt open vanaf 27 juni?
Jazeker, vanaf 27 juni zullen al onze faciliteiten en accommodaties weer open en beschikbaar zijn. Hierbij houden we nog steeds rekening met alle veiligheidsvoorschriften en met het geldende protocol. 

Is reserveren nog verplicht?
Nee, je hoeft voortaan je fitnessbeurt of zwemsessie niet meer te reserveren. Vanaf 27 juni hoef je jezelf enkel nog maar te registreren aan de balie bij binnenkomst in je Sportoase centra. Je beweegmoment op voorhand inplannen bij ons is dus niet meer nodig. Enkel bij groepslessen blijft de reservatiemodule wel gehandhaafd, zodat er duidelijk kan worden toegezien op de bezettingsgraad per les, in functie van de oppervlakte van de groepsleszaal. Het reserveren van jouw groepsles kan zowel telefonisch als via onze webshop.

Moet ik een mondmasker dragen?
Tijdens je beweegmoment zelf, hoeft u geen mondmasker te dragen. Ervoor en erna is er wel een mondmaskerplicht in onze centra.

Wordt mijn abonnement automatisch geactiveerd op 9 juni?
Ja, op 9 juni heractiveren we je abonnement opnieuw automatisch en start ook de domiciliëring, nadat deze de hele voorbije periode bevroren was, terug op. Leden die een abonnement hadden met een periode van 3 of 12 maanden, zullen hun abonnement verlengd zien met de periode van de onderbreking. De luttele dagen waarin onze healthclubs gesloten waren in oktober, verrekenen wij in jouw voordeel. Je hoeft hiervoor als lid niets extra te doen, deze verwerking gebeurt automatisch. Stel je jouw grote comeback liever nog even uit tot 1 juli? Ook dat kan! Als je liever nog even afwacht alvorens er weer in te vliegen, kan je steeds met jouw favoriete vestiging contact opnemen, zodat we jouw comeback in onze centra later kunnen inplannen.

Zijn de lockers en kleedkamers van de fitness beschikbaar?
Ja, vanaf zondag 27 juni zullen deze terug open beschikbaar zijn voor gebruik. De kleedkamers in het zwembadgedeelte, zijn wél al reeds geopend. 

Kan ik terug kinderfeestjes boeken bij Sportoase?
Ja, ook kinderfeestjes bij Sportoase kunnen wederom geboekt worden vanaf 9 juni. Hierbij geldt nog wel een capaciteitsbeperking van maximaal 10 personen.

Zal de brasserie ook terug geopend zijn vanaf 9 juni?
Momenteel zijn enkel de brasserieën en terrassen van Sportoase Ter Heide - Rotselaar, Sportoase De Lo - Heist-op-den-Berg, Sportoase be-MINE - Beringen,  Sportoase Eburons Dome - Tongeren en Sportoase Philipssite - Leuven open. Wanneer er meer info volgt over onze andere vestigingen, zullen wij hier spoedig over communiceren.

SPORTOASE ZWEMBADEN

DE ALGEMENE RICHTLIJNEN 

 

 • Reservatie van je zwembadbezoek is niet meer nodig.

 

 • Draag een mondmasker in de gangen van Sportoase. Enkel tijdens het zwemmen zelf kan je masker uit

 

 • De hygiëneregels blijven essentieel. 

 • Voel je je niet helemaal gezond? Blijf dan thuis!

 • Hou steeds minstens 1,5 meter afstand van elkaar

 

Gaat het hele zwembadcomplex weer open vanaf 9 juni?
Ja, het volledige zwembadcomplex zal weer open zijn voor gebruik.

Wat met sauna’s, bubbelbaden en dergelijke?
Ook wat deze betreft hebben we goed nieuws, want alle sauna’s, bubbelbaden en dergelijke - van de sites met een recreatiezwembad - gaan op 9 juni open. Hier wordt per site geafficheerd hoeveel personen er toegelaten zullen worden per sessie, afhankelijk van de oppervlakte. Het badenhuis en hammam-gedeelte van in Sportoase Veldstraat blijven vooralsnog wel gesloten. 

Kan ik gebruik maken van kleedkamers en lockers tijdens mijn zwembadbezoek?
Ja, de kleedkamers en douches zijn open voor gebruik.

Is reserveren voor een zwembadbezoek verplicht?
Nee, je hoeft voortaan je zwembeurt niet meer te reserveren. Vanaf 27 juni hoef je jezelf enkel nog maar te registreren aan de balie bij binnenkomst in je Sportoase centra. Je beweegmoment op voorhand inplannen bij ons is dus niet meer nodig. Enkel bij groepslessen blijft de reservatiemodule wel gehandhaafd, zodat er duidelijk kan worden toegezien op de bezettingsgraad per les, in functie van de oppervlakte van de groepsleszaal. Het reserveren van jouw groepsles kan zowel telefonisch als via onze webshop.

Wat kost het om te komen zwemmen?
Dezelfde prijs als die jij steeds van ons bent gewend geweest. Er zullen geen prijsstijgingen komen bij Sportoase bij de heropening.

Moet ik een mondmasker dragen?
Tijdens je beweegmoment zelf, hoeft u geen mondmasker te dragen. Ervoor en erna is er wel een mondmaskerplicht in onze centra.

Hoe garanderen jullie een veilige ruimte?
We volgen een strikt protocol op en hebben zelf een uitgebreid veiligheidshandboek opgesteld waarmee we weten dat we jouw bezoek aan ons in alle veiligheid en comfort kunnen laten verlopen. Dat bewezen we al met de werking van onze sportzwembaden, die al geruime tijd geopend zijn en waar nog geen enkele coronabesmetting heeft plaatsgevonden. Daarnaast toonde wetenschappelijk onderzoek ook al aan dat het coronavirus niet kan overleven in zwemwater.

Wanneer starten de aqua groepslessen weer op?
We hervatten onze aqua groepslessen op maandag 17 mei.

Wanneer start het zwangerschapszwemmen en babyzwemmen opnieuw op?
De eerste cursussen hiervoor zullen in de zomer georganiseerd worden.

Kan ik een Kidsparty boeken in het zwembad?
Ja, ook een Kidsparty in het zwembad kan vanaf 9 juni terug geboekt worden bij ons. Hierbij geldt nog wel een capaciteitsbeperking van maximaal 10 personen.

Is zwemmen echt veilig?
Geen enkel virus, ook het COVID-19 virus, heeft kans op overleven in een omgeving met chloor zoals het zwembad. Exeperts zijn het erover eens, dat wanneer de richtlijnen toegepast worden, een zwembadomgeving veilig is.

HEROPENING FITNESS

Noteer het alvast met rood in uw agenda en omcirkel het een paar keer. Woensdag 9 juni wordt de dag waarop we weer massaal aan onze gezondheid kunnen werken in alle comfort, veiligheid en vertrouwen, want daar staan wij als partner van jouw gezondheid 24 op 7 garant voor. 

 • Reservatie van je fitnessbezoek is niet meer nodig
 • Draag een mondmasker in de gangen van Sportoase. Enkel tijdens het sporten zelf kan je masker uit
 • Kleedkamers en douches zijn opnieuw open

 • Hou steeds minstens 1,5 meter afstand van elkaar

 

 • Voel je je niet helemaal gezond? Blijf dan thuis!

 

Check ons veiligheidshandboek

Wordt mijn abonnement automatisch geactiveerd op 9 juni?
Ja, op 9 juni heractiveren we je abonnement opnieuw automatisch en start ook de domiciliëring, nadat deze de hele voorbije periode bevroren was, terug op. Leden die een abonnement hadden met een periode van 3 of 12 maanden, zullen hun abonnement verlengd zien met de periode van de onderbreking. De luttele dagen waarin onze healthclubs gesloten waren in oktober, verrekenen wij in jouw voordeel. Je hoeft hiervoor als lid niets extra te doen, deze verwerking gebeurt automatisch. Stel je jouw grote comeback liever nog even uit tot 1 juli? Ook dat kan! Als je liever nog even afwacht alvorens er weer in te vliegen, kan je steeds met jouw favoriete vestiging contact opnemen, zodat we jouw comeback in onze centra later kunnen inplannen.

Is reserveren verplicht?
Nee, je hoeft voortaan je fitnessbeurt niet meer te reserveren. Vanaf 27 juni hoef je jezelf enkel nog maar te registreren aan de balie bij binnenkomst in je Sportoase centra. Je beweegmoment op voorhand inplannen bij ons is dus niet meer nodig. Enkel bij groepslessen blijft de reservatiemodule wel gehandhaafd, zodat er duidelijk kan worden toegezien op de bezettingsgraad per les, in functie van de oppervlakte van de groepsleszaal. Het reserveren van jouw groepsles kan zowel telefonisch als via onze webshop.

Zijn de lockers en kleedkamers van de fitness beschikbaar?
Jazeker, vanaf zondag 27 juni zullen deze terug open beschikbaar zijn voor gebruik. De kleedkamers in het zwembadgedeelte, zijn wél al reeds geopend. 

Zijn er specifieke richtlijnen die ik moet volgen bij mij fitnessbezoek aan Sportoase?
Jazeker. Tijdens jouw bezoek aan Sportoase vragen we je om rekening te houden met de volgende veiligheidsmaatregelen:

 • Hou afstand (1,5m). Maak geen contact met medewerkers en/of andere sporters
 • Blijf thuis als je symptomen hebt die op Covid-19 kunnen wijzen, zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid. Raadpleeg een arts als de symptomen verergeren. Ga pas weer sporten als het mag van je arts.
 • Blijf ook thuis als een huisgenoot symptomen heeft of positief testte op het virus.
 • Volg de richtlijnen op die de medewerkers geven.
 • Was regelmatig je handen (en zeker bij aankomst en vertrek in de club)
 • Gebruik steeds je eigen drinkbus en handdoek
 • Gebruik de aanwezige reinigingsmiddelen om na gebruik de aangeraakte onderdelen van het gemeenschappelijke sportmateriaal te reinigen
 • Betaal contactloos
 • Bij het betreden van de sportinfrastructuur, is het dragen van een mondmasker verplicht. Tijdens het sporten mag je het mondmasker afnemen.

Hoe garanderen jullie gezonde lucht in de sportruimtes?
Hiervoor hebben we samen met onze sterke partner ENGIE Solutions Belgium, een vernuftig verluchtingsplan opgesteld, genaamd AIR. Dit vernieuwende verluchtingssysteem vormt het gedroomde aanvullende hoofdstuk in ons uitgebreide veiligheidshandboek om indoor sporten opnieuw mogelijk te maken en is de garantie op altijd propere en verse buitenlucht in jouw favoriete sportcentra. Voor meer info over ons AIR-systeem, klik hier.

Gaan de Sportoase Break Out-lessen nog door vanaf 9 juni?
Nee, de Sportoase Break Out-lessen stoppen na 9 juni.


Ander nieuws & acties