Sportoase Baby

Als kersverse inwoner van planeet Aarde, kan je natuurlijk nog niet zelf op zoek naar een leuke hobby, daarom daarom richten we je graag tot je mama en/of papa.

Babyzwemmen

Babyzwemmen

Om je als kind veilig te voelen én veilig te bewegen in het water is een vroege watergewenning van onschatbare waarde!

Waterveiligheid

Door in te zetten op zwemveiligheid vanaf het eerste levensjaar, gaan we samen de negatieve cijfers tegen rond ongevallen in of rond het water.
Leren hoe naar de kant te komen, zich vast te houden, uit het water te komen,... Allemaal zijn het zaken die van groot belang kunnen zijn. Daarom leren wij ze vanaf het eerste levensjaar omgaan met water. De vaardigheden die ze onbewust aanleren tijdens deze lessen, zullen hen verder helpen in hun verdere evolutie als zwemmer!

Fysieke en mentale gezondheid

Zwemmen vanaf de geboorte is enorm goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Bovendien is het misschien de eerste aanzet naar levenslange interesse in sport en beweging. Behalve de longen, zullen ook de hersenen positieve prikkels ontvangen. Ook de 5 zintuigen worden op unieke wijze aangesproken en ontwikkeld. 

Versterken van die unieke band

Huid-op-huid contact versterkt de band tussen jou en je kind. Voor ouders met meerdere kinderen kan het babyzwemmen de uitgelezen kans zijn om dit ook toe te passen. Gedurende de les krijgt het ene kindje de volledige aandacht van de ouder. Zelfs je smartphone kan geen roet in het eten gooien ;-). Een uniek moment, elke week opnieuw!

Vertrouwen

Door je kind op vroege leeftijd kennis te laten maken met water, voorkom je de eventuele ontwikkeling van waterangst op latere leeftijd. Oefeningen waarbij het kind zelfstandig beweegt en zich vasthoudt aan de kant zijn heel goed voor het zelfvertrouwen van je baby. Ook voor de ouder zien we positieve ontwikkelingen. Je kind loslaten is immers geen evidente opgave. Trots zal overheersen!

Kracht en coördinatie

In het water zijn, draagt bij aan de verbetering van de coördinatie. Ter illustratie: Een onderzoek van de Noorse Universiteit van Wetenschap & Technologie in 2009 heeft aangetoond dat baby's die zwemmen een beter evenwicht hebben en makkelijker voorwerpen oppakken.

Drijfvermogen en waterweerstand zorgen dat baby's meer spieren trainen. Dat is effectiever in het water dan op het land. Volgens hetzelfde onderzoek zouden zwemmende baby's iets later kruipen, maar wel sneller lopen, dankzij een uitstekende spierbeheersing.

Leervaardigheden en structuur

Door te reageren op terugkerende opdrachten kunnen de mentale vaardigheden van je baby en het begripsniveau worden vergroot. Bovendien zorgen wekelijkse zwemlessen voor meer structuur in je week en je dag. Op die manier verzeker je jezelf van frequent plezier en sociale activiteiten.

Meer informatie en inschrijven