Sportoase Groot Schijn, meer dan sport voor iedereen!

Een groots project op maat van de lokale bevolking

Antwerpen ging in 2017 op zoek naar een private partner om een nieuw recreatief sport-en zwemcomplex met parking te ontwerpen, bouwen en uit te baten op de Ruggeveldsite. Het bekende Arena zwembad, wat voornamelijk bestaat uit een 25m sportbad was aan renovatie toe en Sportoase speelde perfect in op de lokale behoefte door dit 25 meter bad mee te integreren in de bouw van dit nieuwe multi-sportcomplex.

Zo werd er zeer goed geluisterd naar de stad en de noden van de lokale bevolking. Een uitgebreid plan met een optimale mobiliteitswerking en een inhoudelijk totaal-concept waar zowel de recreatieve als frequente sportieve bezoeker thuis is, maakte van Sportoase de ideale partner voor dit unieke poject in Deurne.

Dankzij het indrukwekkende recreatie-aanbod zal Sportoase Groot Schijn ook ver buiten Antwerpen bekend staan als een sportparadijs waar iedereen welkom is.

Werken schieten goed op.

Op dinsdag 18 februari 2020 werd de ‘eerste spadesteek’ in de grond gezet in aanwezigheid van Antwerps burgemeester, Bart De Wever. Dit was meteen het officiële startschot voor de start van de echte bouwwerken.

Vandaag hoef je geen beroep te doen op je verbeelding. Wanneer je het sportpark passeert, lacht het indrukwekkende gebouw je toe.
Alles zit zo op schema om later dit jaar de deuren te openen!

Sportoase = pionier

Niet enkel als het om het volgen van de laatste sporttrends gaat, maar zeker ook op vlak van duurzaamheid. Zo zal dit sportcomplex, het eerste gasloze in België zijn en wordt er gebruik gemaakt van een chloor-arm-systeem voor de desinfectie van het zwemparadijs.
Het project is bovendien volledig digitaal uitgetekend door een BIM (Bouw Informatie Model). Dit laatste biedt inzicht voor een sneller, economischer en vooral duurzamer beheer en bouwplan. Bovenstaande maatregelen zorgen er -samen met vele anderen- voor dat Sportoase Groot Schijn een complex wordt dat bijdraagt tot een duurzame toekomst voor iedereen.

SPORTOASE AQUA

Het uitgebreide Sportoase AQUA- gedeelte bestaat uit diverse zwemzones.

De SPORTS- zone heeft een 25-metersportbad met 8 oefenbanen en 6 wedstrijdbanen. Hierin kunnen scholen, clubs en individuele zwemmers terecht voor hun sportieve zwembeurt.

Het instructiebad is voorzien van een schoonspringinstallatie, tribune en een beweegbare bodem tot -3,8 meter.

Het meest uitgebreide gedeelte is de FUN- zone met een spraypark (dit is een veilige ondiepe zone met leuke interactieve speelelementen), golfslagbad, waterversnellingen en een aparte peuter- en kleuterzone waar de allerkleinsten zich kunnen uitleven. Voor iedereen die wat meer uitdaging en avontuur wil is er een superrecreatief glijbanencomplex met onder andere een looping, Tube Slide en grote familieglijbaan.

Naast alle actie en recreatie voorzien we ook een RELAX- zone voor al wie even wil ontsnappen aan de dagdagelijkse stress.

Deze zone beschikt over een warme lagune, knuffelmuur, Bio-sauna, Stoombad, zoutblokkensauna, dompelbad, finse sauna, en 2 buitenbaden met ligweide inclusief zonneterras.

Image
Image
Image

SPORTOASE HEALTHCLUB

Naast het uitgebreide zwembadencomplex bevindt zich in het nieuwe gebouw ook een Health Club met een grote fitnessruimte die voorzien is van de meest geavanceerde toestellen binnen een zeer breed aanbod. Na de intensieve training kunnen klanten ook terecht in de sauna’s die je zowel in de dames- als herenkleedkamers vindt.

Het talrijke aanbod wordt vervolledigd met een groot en up-to-date aanbod aan groepslessen. Vernieuwing is iets dat hand in hand samengaat bij Sportoase: als groep streven we er immers naar onze klanten de nieuwste trends te kunnen voorschotelen in vooruitstrevende ruimtes met licht‐ en muziekeffecten.

Sportoase Ijsbaan


Sportoase Groot Schijn zal ook ruimte bieden aan maar liefst twee overdekte ijsbanen en wordt zo de grootste van het land

De schaatsfaciliteiten bestaan uit:

 • Een ijsbaan van 30m x15m op de gelijkvloerse verdieping met vier kleedkamers, een polyvalente ruimte en een brasserie.
 • Een ijsbaan van 60m op 30m op de eerste verdieping, die multifunctioneel ingezet kan worden door middel van mobiele scheidingswanden. Hierdoor kunnen verschillende activiteiten gelijktijdig plaatsvinden. Er zijn ook twee grote kleedruimten voor de uit- en thuisploeg bij wedstrijden. Boven deze ijsbaan is er nog een tribune voorzien.
Image

DUURZAME MAATREGELEN

Sportoase streeft in al haar vestigingen naar een optimaal gebruik van energie en tracht energie te besparen door alternatieve systemen in te schakelen waar mogelijk. Sportoase Groot Schijn zal echter een pionier zijn als het op duurzaamheid aankomt.

 • Sportoase Groot Schijn zal een volledig gasloos gebouw
 • Verwarming wordt voorzien door warmtepompen.
 • Chloor- arm concept (NoviNato) voor de desinfectie van de baden.
 • Daken zullen voorzien worden van zonnepanelen.
 • Energie -uitwisseling tussen schaatsbaan en zwembad (het zwembad zal gedeeltelijk verwarmd worden door de schaatsbaan).
 • Frequentiesturingen op pompen.
 • Recuperatie van het spoelwater dat via een UF-RO zal omgezet worden tot zwembadwater.
 • Regenwaterrecuperatie voor sanitair.
 • Gebruik van Led- verlichting in het hele gebouw.
 • Gebruik van beton om buitenwanden luchtdicht te maken.
Image

Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen