Sportoase en G-Sport Vlaanderen maken samen sport toegankelijk voor iedereen

Wij staan bij Sportoase open voor iedereen: topsporters, gezinnen en ook mensen die bij het sporten wat meer hulp of aandacht nodig hebben. Die hulp of aandacht geven we in de vorm van mensen, middelen en faciliteiten. Daarvoor werken we actief samen met G-Sport Vlaanderen.

Het is gigantisch belangrijk dat onze medewerkers opgeleid en ondersteund worden om met G-sporters om te gaan. We willen dat ze vertrouwd zijn met de noden en wensen van G-sporters, zodat die zich hier welkom voelen, omdat ze op een heel natuurlijke manier behandeld worden”, begint Algemeen Directeur Michaël Schouwaerts aan zijn betoog, wanneer we hem vragen naar de reden en het doel van het partnership tussen Sportoase en G-Sport Vlaanderen.

Website G-Sport Vlaanderen

Die aandacht voor G-sporters begint bij Sportoase trouwens al van aan de tekentafel, wanneer we plannen maken voor het bouwen van onze infrastructuur. “Als we bijvoorbeeld een nieuw zwembad bouwen, dan nemen we van bij de ontwerpfase de beslissing om te investeren in een beweegbare bodem. Ook laten we elk centrum screenen op toegankelijkheid, zowel in de ontwerpfase als voor de opening. Hoe meer ervaring we daarin krijgen en hoe meer onze inzichten groeien, hoe beter we onze infrastructuur kunnen afstemmen op de behoeften van G-sporters.”

Hiermee willen we bij Sportoase in de eerste plaats tonen dat G-sporters, net zoals iedereen, bij ons welkom zijn. “Dat hoort bij Sportoase de normaalste zaak ter wereld te zijn. Het is een evidentie dat ze bij ons terecht kunnen én gesteund worden. We proberen hen maximaal te integreren en natuurlijk is daar de hulp, het advies en de expertise van G-sport Vlaanderen cruciaal in. We merken dat G-sporters onze positieve houding waarderen en daardoor vinden steeds meer mensen met een beperking de weg naar Sportoase.”

“We zijn erg trots op het filmpje waarin je ziet dat onze medewerkers – zowel trainers, onthaalmedewerkers als schoonmakers – door G-sport Vlaanderen worden opgeleid, zodat ze een houvast hebben om mensen met een beperking die bij ons over de vloer komen, een optimale sportbeleving te garanderen. Onze medewerkers weten daardoor wat ze moeten doen en stralen vertrouwen uit. Dat creëert op zijn beurt vertrouwen bij de G-sporters. Ze voelen dat ze in goede handen zijn en in de goede omgeving zitten.”

In die goede omgeving wordt dan ook danig geïnvesteerd door Sportoase. “In al onze vestigingen hebben we een uitgebreid gamma aan hulpmiddelen voor G-sporters. Zo is ons centrum in Wilsele bijvoorbeeld uitgerust met tools die het mensen met auditieve en fysieke beperkingen mogelijk maken om volop te kunnen sporten.”


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen