9 dingen die altijd gebeuren in je les Indoor Cycling

Indoor Cycling is een kruising tussen fitness en fietsen, maar iedereen die al eens een les Indoor Cycling gevolgd heeft, weet hoe intensief het werkelijk is. Of je nu een ervaren Indoor Cycler bent of binnenkort aan je eerste les begint, deze 9 dingen gebeuren altijd:

  1. Je besteedt veel aandacht aan het juist afstellen van je fiets

Doe je dat niet, dan is het de hoogste tijd om ermee te beginnen. Het is belangrijk om je fiets goed af te stellen voor je met de les begint. Zorg dat het zadel en het stuur aangepast zijn aan je hoogte en vraag hulp aan de instructeur als je niet zeker bent. De juiste houding op de fiets zorgt ervoor dat je geen klachten krijgt aan je rug of nek.

  1. Na 10 minuten trappen voel je je spieren al branden

Vooral wanneer de instructeur je laat rechtstaan op de fiets en je weer laat zakken tot vlak boven het zadel, maar NIET laat zitten. Verder trap je soms snel met weinig weerstand en dan weer trager met veel weerstand. Alsof je een berg op en weer af fiets, stevig dus!

  1. Je drinkt massa’s water …

Indoor Cycling staat gelijk aan je te pletter zweten en dan is het belangrijk om tijdens en na de les voldoende te drinken. Je neemt dus sowieso een grote drinkbus met water mee en die is ook gegarandeerd leeg aan het einde.

  1. … en af en toe zing je onbewust mee met de muziek

De meeste lessen Indoor Cycling zijn voorzien van leuke uptempo muziek waarop je niet stil kan zitten. Het is dan ook heel verleidelijk om mee te zingen, als je tenminste nog niet buiten adem bent van al dat trappen.

  1. De weerstand wordt verhoogd op een onmogelijk moment …

Jij bent al stevig aan het hijgen en zweten en net op dat moment zegt de instructeur dat we de weerstand gaan verhogen. Noooo! Je zet de weerstand al na een paar minuten maar weer een beetje lager.

  1. … maar als je het even niet meer ziet zitten, peppen de andere deelnemers je op

Tijdens een zwak moment ben je gelukkig niet alleen in je les Indoor Cycling. Op dat moment zijn er de andere deelnemers én de begeleider om je erdoor te sleuren. Samen kunnen jullie dit!

  1. Je vraagt je dikwijls af waar de instructeur de energie blijft halen …

Een onmisbaar onderdeel van je les Indoor Cycling is de overenthousiaste instructeur. Je vraagt je dikwijls af uit welk vaatje hij of zij energie blijft halen en of jij daar ook eens uit mag tappen.

  1. … want de dag nadien voel jij elke spier in je benen

Indoor Cycling is een stevige work-out voor al je beenspieren. Het is dan ook normaal dat je spieren de dag na de les nogal stijf aanvoelen. Het beste dat je dan kan doen, is rustig wandelen om ze los te werken.

  1. Na de les voel je je uitgeput, maar absoluut geweldig

Indoor Cycling is een supertoffe work-out in groep. De muziek en het intensieve trappen zorgen voor een adrenalinekick die nog eventjes blijft doorwerken. Na de les voel jij je fysiek misschien helemaal uitgeput, maar mentaal kan je de wereld aan. You did it!

Klaar voor je eerste les Indoor Cycling of ben je al een ervaren Indoor Cycler? Ontdek de groepslessen Indoor Cycling nu bij Sportoase en kom meedoen met deze intensieve work-out!


Gepubliceerd in: Blog

Meer blog artikelen