We kennen het allemaal, op een zwak moment tussen de maaltijden door voel je opeens een hongertje opkomen. Of je hebt echt heel veel zin om iets te snoepen. Het vergt karakter om daar niet aan toe te geven, maar met deze gezonde en makkelijke tussendoortjes snoep je zonder schuldgevoel.
Deze muffins stillen meteen je zin in zoetigheid en helpen je door je namiddagdipje. Je hebt zo’n 45 minuten tijd nodig om ze te maken, maar je hebt meteen een voorraad voor de week. Dit heb je nodig voor 6 havermoutmuffins:
Verwarm eerst de oven voor op 180° C.
Schil de appels en de banaan en snijd ze in stukken. Hak de noten in grove stukjes.
Mix de havermout met de banaan, 1 appel, de eieren, melk, kaneel en rozijnen tot een glad beslag. Meng er vervolgens de notenstukjes en resterende 2 appels door.
Verdeel het geheel over 6 bakvormen voor muffins en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de muffins afkoelen en haal ze uit de vorm. Tijd om te proeven!
Dit heb je nodig voor 6 stuks:
Schil de bananen en snijd ze in stukjes. Mix vervolgens met de amandelmelk en honing. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet minstens 3 uur in de diepvriezer. Hak ondertussen de pistachenoten heel fijn.
Als je lolly’s goed bevroren zijn, smelt je de chocolade op een zacht vuurtje. Bedek een plaat of schotel met bakpapier en haal de lolly’s uit hun vorm.
Dip elke lolly voorzichtig in de chocolade en rol ze vervolgens in de gehakte pistachenootjes. Leg ze op het bakpapier.
Zet het geheel nog minstens 1 uur in de diepvriezer tot alles goed bevroren is. Je bananenijsjes zijn klaar!
Ben jij zo iemand die het liefst een hele dag door iets knabbelt of zich ’s avonds in de zetel installeert met een zak snacks? Dan zijn deze gedroogde appelschijfjes helemaal iets voor jou! Je hebt er niet veel werk aan, maar ze moeten wel zeer lang in de oven. Dit heb je nodig:
Verwarm de oven voor op 65° C.
Schil de appels niet, maar haal de klokhuizen eruit met een appelboor. Snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm breed.
Smeer de schijfjes aan beide kanten eerst in met citroensap en vervolgens met de honing. Leg ze vervolgens open op een bakplaat met bakpapier en schuif ze in de voorverwarmde oven.
Laat ze minstens 6 uur drogen in de oven en draai ze na 3 uur allemaal om. Haal ze er pas uit op het moment dat ze taai aanvoelen. Vervolgens moeten ze nog een tijdje afkoelen, maar dan zijn je snacks klaar om op te eten!
Deze 3 receptjes kan je perfect tijdens het weekend klaarmaken en tijdens de week bovenhalen als je dat suikerdipje voelt opkomen. Zo weersta je zonder problemen aan ongezonde vette snacks met veel te veel suiker. Smakelijk!
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.