Sportoase doet meer: onze impact op een gezondere en betere samenleving

Niet alleen in onze Healthclubs of zwembaden willen wij bij Sportoase een actieve en gezonde meerwaarde vormen in het leven van miljoenen mensen, ook buiten onze centra dragen wij ons steentje bij aan een zo breed mogelijk maatschappelijk welzijn. Zo zetten we zowel de kennis van onze professionele medewerkers, als ook onze faciliteiten en omkadering breed in ter ondersteuning van tal van projecten en goede doelen. Zo kan je samen met ons elke dag werk maken van een betere gezondheid en een betere samenleving en dat over het ganse land.

Sport en beweging mogelijk maken voor iedereen

Iedereen aan het bewegen krijgen, dat is ons doel, vanuit die visie steunt Sportoase al sinds jaar en dag het geweldige project van Marc Herremans. Met zijn Athletes for Hope-team, sponsoren we 13 jonge sportieve talenten uit 4 verschillende sporttakken. Telkens de atleten uit het team een vooropgesteld sportief doel weten te behalen, stort Sportoase een vast bedrag dat rechtstreeks gebruikt wordt voor de ontwikkeling van een staprobot voor kinderen met ruggenmergletsels of spierziektes. Zo wisten we allemaal samen al een bedrag van 60.000 euro bij elkaar te sporten.

Sportoase is enorm trots deel te mogen uitmaken van dit geweldige project, waarbij we ook de komende jaren de atleten van het team van Marc Herremans onvoorwaardelijk zullen blijven aanmoedigen en ondersteunen. Dankzij dit mooie partnership brengen we dan ook letterlijk en figuurlijk dankzij sport meer mensen in beweging. Een kernwaarde, waar wij als gezondheidspartner enkel en alleen maar trots kunnen zijn.

Kom hier meer te weten over Athletes for Hope

Naast een oase van sport, helpen we ook bouwen aan een oase van rust

De mooiste veruitwendiging van deze bewegingsmissie, is misschien wel onze steun in de uitbating van de Athletes for Hope-revalidatieweide in Wuustwezel. Deze weide staat open voor zowel kinderen met een verlamming als ook voor alle kinderen met een beperking om zowel fysiek als ook mentaal te kunnen revalideren. De Rehab Weide vormt een oase van rust, waar de combinatie van natuur en de warmte van de minipaardjes-therapie, helend kan werken voor lichaam en geest. Zo dragen we samen zorg voor het welzijn en beweeggeluk van iedereen.

Bekijk meer over onze impact op Sportoase TV

Samenwerking met Athletes for Hope

"Dankzij de Athletes for Hope revalidatieweide brengen we beweging en ontspanning naar de mensen die het het meest nodig hebben"

Een fittere en vitalere stad dankzij Antwerpen Loopt

Jaarlijks trekken we in aanloop naar de AG Antwerp 10 Miles onze loopschoenen aan met Antwerpen Loopt. Tijdens deze gratis bewegingssessies slaan we 10 weken op rij iedere zondag onze tenten op ergens in Antwerpen om mensen in beweging te zetten.

Het Antwerpen Loopt-project vormt dan ook veel meer dan een voorbereiding op de 10 Miles. Het is een aangename en sportieve gebeurtenis waar wekelijks tal van enthousiaste sportievelingen naartoe komen om te kunnen genieten van de tips and tricks van onze professionele coaches. De deelnemers van Antwerpen Loopt gaan dan ook niet alleen naar huis gaan met een verbeterde conditie, maar ook met tal van extra kennis en leuke goodies. Antwerpen Loopt is een sportieve samenwerking tussen Sportoase, Runners’ Lab en Foodmaker.

Meer info over Antwerpen Loopt

Zwemmen, fietsen en lopen voor een betere samenleving

Niet alleen met de atleten van het Athletes for Hope Team zorgen we dankzij sportprestaties voor een betere samenleving, ook jij als Sportoase-lid zelf kan hierin een verschil maken. Zo doen we jaarlijks mee aan de actie van Rode Neuzen Dag en zijn we ook een actieve partner van TriToChange. Tijdens dit multi sportfestival kunnen deelnemers het beste van zichzelf geven in hun eigen samengestelde duatlon of triatlon ten voordele van een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst van het event naar Stichting Pelicano, een organisatie die jaarlijks meer dan 2.700 kinderen jongvolwassenen op een duurzame wijze financieel ondersteunt en hen op weg helpt om zichzelf te kunnen ontwikkelen.

Als trouwe partner die zowel mentale als fysieke gezondheid nastreeft, ondersteunen wij dan ook maximaal dit event. Met de leden van ons eigen triatlonteam zetten we dan ook zelf alvast ons beste beentje voor en ook onze faciliteiten zijn maximaal uitgerust om jouw triatlonavontuur bij ons tot een goed einde te brengen, met alle sportdomeinen onder één dak.

Lees meer over TriToChange
Sportoase, toegankelijkheid, sport, beweging, gezondheid

Lees meer
Hoe wij maximaal inzetten op toegankelijkheid

Lees meer
Sportoase, duurzaamheid, sport, beweging, gezondheid

Lees meer
Zo dragen wij bij aan een duurzame samenleving

Lees meer

Waarom we uniek zijn in wat we doen

fitness en zwemmen
in 1 abonnement

veilige sportomgeving
dankzij AIR-systeem

versterking van
gezondheid & immuniteit


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen