Geen reservatieplicht meer, ook kleedkamers in fitnessgedeelte openen weer

De deuren van onze kleedkamers openen weer. Daarmee wordt op zondag 27 juni de laatste horde richting totale heropening genomen en luiden we een nieuwe fase in van comfortabel en veilig sporten en bewegen bij Sportoase. Een fase waarin je niet langer hoeft te reserveren voor je sportmoment en waar een simpele registratie bij binnenkomst aan de balie al volstaat. Had je voor na 27 juni toch al een beweegmoment gereserveerd? Dan blijft deze uiteraard geldig! Ook je zwemtickets zal je online nog steeds kunnen aankopen. Wat er voor het overige allemaal wel nog veranderd is bij jouw bezoek aan Sportoase, ontdek je verderop deze pagina.

 

Vragen over je bezoek aan Sportoase? Check dan zeker onze FAQ!

Image

Veiligheid, comfort, vertrouwen

Image

 

 

Deze drie pijlers stonden gedurende de ganse coronapandemie centraal in ons beleid. Die drie pijlers zullen ook nu, in deze fase waarin we alles terug open zullen kunnen stellen, nog steeds performant aanwezig zijn in onze werking. Hoe wij deze beleidslijnen in de praktijk omzetten en steevast zorgen voor een veilige, vertrouwde en comfortabele sportomgeving, lees je alvast hier.

Dit verandert er allemaal vanaf zondag 27 juni

Kleedkamers & douches open

Kleedkamers en douches in het fitnessgedeelte zullen weer open zijn voor gebruik, net zoals ze dat al waren in het zwembadgedeelte.

 

 

 

 

Geen capaciteitsbeperking zwembad en wellness

De densiteitsregels ter reductie van de capaciteit van het zwembad en de wellness, vervallen en worden terug ingesteld op de normale wetgeving van voor de coronapandemie.

 

 

Reservatieplicht vervalt

Reservatie voor fitnessbeurten en zwemsessies zijn niet meer noodzakelijk. Vanaf 27 juni hoef je jezelf enkel nog maar te registreren aan de balie bij binnenkomst in je Sportoase centra. Je beweeg-moment op voorhand inplannen bij ons is dus niet meer nodig.

 

 

Groepen opnieuw welkom

Jeugdgroepen zullen terug mogen komen zwemmen tot maximaal 100 deelnemers.

 

 

 

 

Groepslessen

Voor groepslessen blijft de reservatiemodule wel gehandhaafd, zodat er duidelijk kan worden toegezien op de bezettingsgraad per les, in functie van de oppervlakte van de groepsleszaal.

 

 

 

Contactsporten weer mogelijk

In al onze accommodaties, zal er terug opnieuw onder normale omstandigheden gesport kunnen worden. Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters en er mag terug contact gemaakt worden, voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Dit geldt zowel voor sporten in georganiseerd-, als ook niet-georganiseerd verband.

Deze maatregelen blijven nog steeds gelden

Mondmaskerplicht

Mondmaskers blijven verplicht in de publieke ruimte.

 

Sporten in alle veiligheid

Sporten bij Sportoase was altijd veilig en zal dat ook altijd blijven. Ook nu blijven wij inzetten op jouw veiligheid door capaciteitsbewaking op basis van de luchtkwaliteit met ons AIR-systeem.

 

 

Social distancing

De social distancing-regel van 1,5 meter blijft gelden.

 

Aangepaste normen

De normen werden vanuit de overheid aangepast naar 1.100 PPM als maximale alarmwaarde voor een veilige sportomgeving, maar wij bij Sportoase blijven streven naar een waarde onder de 900 PPM. Het behalen van dat streefdoel, aanzien wij als onze plicht, als trouwe partner van jouw gezondheid.

Luchtkwaliteit en ventilatie

Luchtkwaliteit en ventilatie blijven twee essentiële pijlers. Dankzij ons AIR-systeem, kunnen wij een 100% veilige en gezonde sportomgeving garanderen voor al onze leden.

Resultaten op grote schermen

De resultaten van deze belofte die wij maken, delen wij dan ook met al onze leden, via grote schermen in de fitness met kleurindicaties in verband met de luchtkwaliteit en CO2-meters, waarbij je de exacte actuele waardes kan aflezen.

 

Onze veilige werking werd al meermaals bewezen

In kleine stapjes kwamen we steeds dichter en dichter bij de totale heropening. Op die lange weg richting heropening, toonden we telkens onze veilige werking aan. Nooit werd er een uitbraak van corona in onze centra waargenomen en bij elke versoepeling van de overheid uit, wisten we steeds meer en meer werk te maken van het boosten van eenieders gezondheid en immuniteit en dat altijd in alle comfort, veiligheid en vertrouwen. Dat zal ook nu niet anders zijn.

Image

Ander nieuws & acties