Geen paniek, wel gezond verstand

Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico’s en de mogelijke overdracht van het Coronavirus, is in overleg met alle gemeentelijke instanties, besloten om alle 16 operationele Sportoasevestigingen per direct te sluiten tot we weer open mogen van de overheid.

We blijven benadrukken dat zwemwater of sporten geen verhoogd risico met zich meebrengt. Onze zwembaden, en bij uitbreiding al onze sportcomplexen, zijn een gezonde omgeving waar de lucht voortdurend ververst wordt. Bovendien kunnen virussen niet overgedragen worden door zwembadwater (dat chloor bevat).
Maar Sportoase staat voor gezondheid in de breedste zin van het woord en brengt ook veel mensen samen, zo hebben we een breed aanbod voor elke doelgroep in elke leeftijdscategorie. We willen met deze sluiting tijdig onze verantwoordelijkheid opnemen en vermijden dat groepen bij elkaar komen om zo het risico op een exponentiële verspreiding van het virus te voorkomen.

FAQ

Hoe lang duurt deze sluiting?

Gezien het onvoorspelbare karakter van de hele situatie, is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Op dit moment beslissen we de deuren te sluiten tot wanneer we weer open mogen van de overheid.

Wat met mijn lopend abonnement of beurtenkaart?

Sportoase zal alle lopende beurtenkaarten en/of abonnementen verlengen met de periode van deze sluiting.

Ik betaal per domiciliëring, heeft dat andere gevolgen?

Het spreekt voor zich dat ook jij als Sportoase-lid niet in de koude blijft staan. Je betaalde reeds voor de maand maart, maar de dagen van 12 maart tot en met 31 maart worden door ons in mindering gebracht bij uw eerstvolgende betaling. Dezelfde werkwijze zal gebruikt worden indien we langer gesloten dienen te blijven. Er zal dus niets van je rekening afgaan voor de periode dat we gesloten zijn.

De eerstvolgende betaling wordt bij jouw bank aangevraagd wanner wij onze accomodaties terug kunnen openstellen. Op deze manier zal je dus geen dagen betalen voor de periode dat wij gesloten zijn.

Wat met de huidige spaaractie van Sportoase en mijn spaarkaart?

Hou je kaart goed bij! Na de sluiting zetten we de populaire spaaractie gewoon verder!

Wat met de resterende dans- , klim- of zwemlessen van mijn zoon/dochter?

In het geval dat jouw zoon/dochter is ingeschreven in een reeks dans-, klim- of zwemlessen die nog niet beëindigd werd, plannen we de resterende zwemlessen in zodra de heropeningsdatum gekend is. Op dat moment nemen we contact met je op via mail.

Ik kwam recentelijk zwemmen/sporten, loop ik risico?

Zwemmen heeft geen bewezen nadelige gevolgen voor de gezondheid in relatie tot het coronavirus. Het is zo dat virussen niet overdraagbaar zijn via zwemwater. 
Bovendien nam Sportoase steeds de voorgeschreven maatregelen zoals het regelmatig wassen van de handen, ontsmetten met alcoholgel, geen handen schudden, etc.

Wat met de opening van Sportoase De Lo in Heist-op-den-Berg?

Het spreekt voor zich dat sporten ook in Sportoase De Lo nog niet aan de orde is. De VIP-opening van 14 maart zal niet doorgaan. Ook spreekt het voor zich dat ook Sportoase De Lo de algemene sluiting tot en met 19 april volgt.

Gaat het project rond Antwerpen Loopt nog door?

Helaas zijn we genoodzaakt het volledige Antwerpen Loopt-project dit jaar te annuleren. In 2021 staan we er weer!
Ook de AG Antwerp 10Miles zijn verzet naar een latere datum. Was je ingeschreven via Sportoase en heb je reeds betaald? Stuur dan zeker een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blijft je vraag ondanks bovenstaande informatie onbeantwoord?

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ander nieuws & acties