Start nu al aan je bikini body voor deze zomer

Je bent je zomervakantie aan het boeken en in gedachten zie je jezelf al liggen op het strand, cocktail in de hand en met een killer bikini body. Alleen, dat lichaam, daar is vandaag precies nog wat werk aan. Begin er meteen aan met deze tips!

Een platte buik

Je buik is meteen de moeilijkste zone om te vermageren. Je zit dan misschien wel graag in de zee op vakantie, maar dat zwembandje om je middel laat je toch liever thuis? Begin je dag met wat crunches en voor je het weet, ziet je buik er een stuk strakker uit.

Om crunches te doen, lig je op je rug op een matje met je knieën geplooid terwijl je voeten plat en stevig op de grond blijven. Je handen kan je in je nek leggen of kruisen over je borst. Trek jezelf op door enkel de spieren in je buik te gebruiken. Je onderrug blijft hierbij steeds op de grond en enkel je schouders gaan mee omhoog. Span je spieren nog even extra aan op je hoogste punt en laat je vervolgens gecontroleerd zakken. Bouw het aantal crunches op per dag en zie je buikspieren toenemen naarmate de zomer nadert.

Een strakke kont

Misschien heb je je bikini voor de zomer al uitgekozen, maar past je kont nog niet helemaal in het beeld dat je voor ogen had. Dan kan je aan je dagelijkse sessie crunches ook nog een reeks squats toevoegen.

Squats kan je letterlijk overal doen, bijvoorbeeld ’s ochtends tijdens het poetsen van je tanden. Zet je voeten uit elkaar op ongeveer gelijke breedte met je schouders, zak vervolgens langzaam door je knieën tot je benen een hoek van 90 graden vormen. Houd altijd je rug volledig rechtop, leun niet voorover en houd je voeten recht. Kom daarna langzaam weer omhoog. Adem in terwijl je naar beneden gaat en uit wanneer je weer rechtop staat.

Killer bovenbenen

Heb je nog niet genoeg gehad van de oefeningen, dan kan je ook nog lunges toevoegen aan je dagelijkse routine.

Bij een lunge zet je telkens een grote stap naar voren terwijl je langzaam knielt met je andere been. Het is de bedoeling dat je knie de grond net niet raakt. Zet af en kom langzaam weer recht. Wissel van been en doe de oefening opnieuw. Een andere simpele oefening voor strakke bovenbenen en een stevige kont is traplopen. Vergeet de lift en kies voortaan voor de trap!

Extra uitdaging nodig?

Wil je een stapje verder gaan, dan kan je gewichten gebruiken bij je squats of lunges. Of voeg er een streepje muziek aan toe met het liedje “Flowers” van Moby. Telkens als je “bring Sally up” hoort, ga je omhoog en bij “bring Sally down” naar beneden. Wedden dat je elke spier voelt na het drie minuten durende lied?

Je kan je natuurlijk ook laten begeleiden door ervaren sportcoaches. Bij Sportoase krijg je de juiste begeleiding voor een work-out die helemaal bij je past. Schrijf je in voor een van de groepslessen waarbij je het volledige lichaam traint of ga voor een schema op maat in je fitness.

Vergeet je voeding niet

Veel bewegen is geweldig, maar daarnaast is het ook belangrijk om een gezond voedingspatroon aan te houden. Laat de snacks wat vaker staan en kies voor verse groenten en fruit. Het is nog lang tot aan de zomer, dus kies voor eetgewoontes die je ook effectief kan volhouden.

Klaar voor die bikini body? Begin nu samen met Sportoase aan je lichaam te werken en pronk deze zomer op het strand met het resultaat!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen